BETONLOOK ALGEMEEN

Badkamer - StucFinder

Betonlook is de laatste twee decennia enorm populair geworden, daardoor zijn veel mensen op zoek naar vakmensen die dit kunnen realiseren. Met name betonlook meubels en betonlook badkamers doen het erg goed in de woningbouw. De voordelen van een betonlook wandafwerking:
– geen voegen
– naturelle robuuste uitstraling
– makkelijk in onderhoud

Ook in de utiliteitsbouw worden er steeds meer vloeren gemaakt met zogenaamde betoonlook uitstraling. Er zijn verschillende producten om dit soort stukwerk te maken. Veel producenten werken met een zogenaamde micro cement wat door de verwerker op kleur gebracht wordt en wordt gemengd, hierdoor krijg je allerlei prachtige effecten in je betonlook muur.

Is Betonlook niet saai?

Veel mensen denken bij Betonlook aan grijze muren, wat een eentonige uitstraling zou kunnen geven, maar zoals de voorbeelden laten zien is er zoveel meer mogelijk. Er zijn variaties in kleur (van licht grijs tot zeer donker antraciet) maar ook variaties in reliëf. Een goed opgeleide stukadoor kan u voorzien van de juiste adviezen in kleur, patroon en/of reliëf specifiek voor uw ruimte.

Micro Cement Producten Voor- en nadelen

De micro cement producten zijn hard maar soms ook lastig te verwerken waardoor de m2 prijs vaak hoog ligt. Daarbij horen we steeds meer over klachten “met name lekkages” rondom kranen en afvoerputjes of easy-drains. Wij adviseren derhalve om altijd een vloertegel (of douchebak) en een plint in de natte cel toe te passen. Alle producten worden namelijk met een 2 componenten lak afgelakt. Niet zozeer voor de waterdichtheid maar ter voorkoming van vlekken. Indien de vloer uit tegels bestaat kunt de vloer makkelijker onderhouden.

Naast de micro cement gebonden producten zijn er ook kalk- en acryl- gebonden producten waarmee een prachtige BETONLOOK kan worden gemaakt. Het voordeel van deze producten is dat er veel meer mogelijkheden zijn op het gebied van design en uitstraling. Daarnaast zijn de m2 prijzen beduidend lager en de stukadoors die u hier vindt kunnen u de mogelijkheden toelichten.

Direct op zoek naar een gekwalificeerde professionele stukadoor bij u in de buurt? Wacht niet langer en bezoek de StucFinder.

Een aantal voorbeelden van stucwerk in Betonlook

Waar kunt u Betonlook nog meer toepassen?

Met de producten is het ook mogelijk om betonlook meubels te maken, zoals planchettes of tafels. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren en mogelijkheden. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om uw eigen design te maken, hierdoor krijgt uw wandafwerking een persoonlijke uitstraling.  De combinatie van betonlook vloeren, wanden en badkamermeubels geven uw badkamer een robuuste uitstraling. Laat u informeren door de specialist in uw regio die u hier kunt vinden.

Welke stukadoor kan dit voor u maken?

Het aanbrengen van Decoratief Stucwerk (zoals betonlook en glanspleister) is een specialisme en om die specialisten te vinden is de Stucfinder opgezet.

Stucfinder is een unieke gratis tool die consumenten helpt een gekwalificeerde professionele stukadoor in de buurt te vinden. Elke vermelde stukadoor in Stucfinder is getraind en gekwalificeerd in het creëren van decoratief stukwerk met onder meer SanMarco producten.

Bekijk hier het aanbod van Stucfinder specialisten en hun decoratieve creaties in uw buurt!

Betonlook Badkamer 2 - StucFinder

MEUBELS MET BETONLOOK

Meubels met betonlook - StucFinder

Betonlook meubels zijn erg populair. We zien daarnaast ook een sterke tendens van ruwe betonlook-achtige uitstraling in de badkamer en keuken. Gelukkig zijn er steeds meer producten op de markt te vinden die dit mogelijk maken.

Maatwerk

Vaak zijn het maatwerk meubels, aanrechtbladen en of tafelbladen die van een betonlook worden voorzien. Het materiaal beton in de meest natuurlijke uitstraling is tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken uit ons interieur. Het voorzien van meubelen van betonlook met stucco’s is heel anders dan ‘zomaar betonlook-verf aanbrengen”. Daarom wordt er vaak gekozen voor een professional voor het aanbrengen ervan, echt maatwerk.

Overige mogelijkheden

Naast betonlook is het ook mogelijk om meubels met andere decoratieve (wand) producten af te werken. Vintage look door gebruik te maken van zogenaamde sponsverven en of metallic verven om een metaal look te creëren. Meubels kunnen ook worden voorzien van stukwerk en worden gepatineerd met brons, zilver, goud of een neutraal patina.

BETONLOOK TRAP

Betonlook afwerkingen zijn eigenlijk eindeloos. Naast badkamers, toiletten en meubels kun je ook kiezen voor een betonlook trap. Gewoon te gebruiken maar met een stoer uiterlijk.

Overige mogelijkheden

Laat u inspireren op onze Pinterest pagina voor alle mogelijkheden met betonlook.
Uiteraard kunt u via ons bereiken via ons contactformulier.

Welke stukadoor kan dit voor mij maken?

Het aanbrengen van Betonlook stucwerk is een specialisme en om die specialisten te vinden is de Stucfinder opgezet.

StucFinder is een unieke gratis tool die consumenten helpt een gekwalificeerde professionele stukadoor in de buurt te vinden. Elke vermelde stukadoor in StucFinder is getraind en gekwalificeerd in het creëren van decoratief stukwerk met onder meer SanMarco producten.

Bekijk hier het aanbod van Stucfinder specialisten en hun decoratieve creaties in uw buurt!

Meubels met betonlook 2 - StucFinder