Schoonmaken van decoratief Stucwerk

SCHOONMAKEN VAN (DECORATIEF) STUCWERK

Stucwerk Schoonmaken

We zien het gebruik van decoratieve wandafwerking toenemen in keukens en badkamers maar er blijft nog steeds de angst van ingewikkelde reiniging. Gelukkig is reiniging erg eenvoudig. Op deze pagina leggen we je uit hoe je hiermee om kunt gaan en welke je daarvoor gebruikt.

Betonlook

Betonlook is veruit de meest gebruikte decoratieve wandafwerking die je momenteel in Nederland ziet. Het geeft een industriële en cleane look waar veel mensen van houden, zeker de combinatie met wit wordt veel gebruikt in badkamers en keukens.

Wanneer betonlook door een professional wordt aangebracht en deze de juiste producten gebruikt is schoonmaken heel eenvoudig. De meeste stucco’s kunnen namelijk met een vochtige doek of een klein sopje op basis van water en groene zeep worden afgenomen. Scrobben en schuursponsjes tasten de structuur van je stucwerk aan, dus raden we dit af.

Let op! Gebruik ook geen agressieve reinigingsmiddelen omdat deze de kleur en structuur van je stucwerk kunnen aantasten.

Italiaanse pleisters / gepolijst stucwerk

Je ziet het steeds meer terugkomen; het gepolijste authentieke stucwerk, ook wel Venetiaans stucwerk genoemd. Voor reiniging van pleisters gelden andere regels. Pleisters worden namelijk veelal gecreëerd met kalkproduct en kalk zuigt water heel hard op. Hierdoor is schoonmaken met een vochtige doek (of een sopje) uit den boze! Maar er is meer …

Vervolg …

Gelukkig zijn er lakken die kalkproducten kunnen beschermen waardoor het wel is af te nemen met water. Deze lak dient door je professional aangebracht te zijn/ te worden. Is je stucwerk niet van een beschermde lak voorzien, is het alleen maar schoon te maken met een droge doek of zachte borstel.
Er zijn ook acryl gebonden producten op de markt om stucwerk te realiseren. Het mooie is dat deze geen extra lak nodig hebben als bescherming en deze zijn direct met een vochtige doek of sopje schoon te maken. (niet schrobben!)

Onze specialist die jouw decoratief stucwerk heeft gemaakt zal je adviseren hoe en waarmee  je stucwerk schoon kan maken.

Vraag het de professional

Stucwerk schoonmaken is eenvoudig met de juiste middelen. Wanneer je niet precies weet wat het beste is voor jouw badkamer, keuken of wand … Vraag het dan de specialist van StucFinder bij het realiseren van uw project.

StucFinder is een unieke gratis tool die consumenten, interieurstylisten en architecten helpt een gekwalificeerde decoratieve stukadoor in de buurt te vinden. Elke vermelde specialist in StucFinder is getraind en ervaren in het verwerken van decoratief stucwerk. 

Voor meer info of vrijblijvend een offerte ontvangen neem contact met ons op!

Copyright © 2018 Stucfinder. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Policy & Disclaimer