Stucwerk op elke ondergrond?

Ondergrond

Kan decoratief stucwerk op elke ondergrond? Een goede ondergrond is essentieel om mooi vakwerk af te leveren en deze ondergrond kan uit allerlei verschillende producten bestaan gipsplaat, hout, gestucte wanden etc. Elke ondergrond heeft zijn specifieke kenmerken en men moet er rekening mee houden dat ze vaak op verschillende manieren moeten worden voorbehandeld om een goede hechting te krijgen.

Schilderwerk

Als de wanden geschilderd dienen te worden dan zal de stukadoor het werk superglad moeten opleveren, want door de dunne verflaag zie je namelijk alle oneffenheden. Vaak zal de schilder of airless spuiter de wanden alsnog eerst even moeten schuren en waar nodige de wanden nog hier en daar repareren/bijwerken.

Decoratief

Als de consument kiest voor een decoratieve afwerking zal er iets meer speling zijn, maar ook dat is afhankelijk van het gekozen product. Over het algemeen kan je stellen dat hoe grover de afwerklaag hoe ruwer de ondergrond mag zijn.

Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!

Gipsplaat

Wanneer je een gipsplaten ondergrond hebt, zie je vaak de naden die gerepareerd/bijgewerkt zijn, ze schijnen door of geven een lichte verdikking. In dat geval is een goed voorstrijkmiddel zeer belangrijk. Het verschil in zuiging (de zuigkracht van een gipswand kan zeer variabel zijn) geeft vaak dat kleurverschil waardoor je precies de naden ziet.

Hout

Over hout stucen: het kan, maar zeker niet met alle producten. Hout moet op een speciale manier worden voorgelijmd om het stucwerk beter te laten hechten. In deze voorlijmlaag zit een kleine korrel die voor de goede hechting zorgt. Let op! De naden van houten platen zijn vaak niet weg te werken; er bestaat een grote kans dat op die aansluiting een krimpscheur ontstaat. TIP: Vraag de stukadoor of hij de naden even insnijdt, als het dan scheurt, scheurt het tenminste recht. Waardoor reparatie een stuk makkelijker en daardoor mooier wordt.

Tegels

De technieken op gebied van chemische hechting zijn zo ver gevorderd dat het tegenwoordig mogelijk is om rechtstreeks over tegels heen te stucen, zelfs in badkamers en keukens. Voorlijmen is hierbij een must wanneer de stukadoor gaat werken met een goede pleister (stucmateriaal) die het vermogen heeft de voegen op te vullen en tevens een hechtlaag aan te brengen op de tegel. Nadat er goed is voorgelijmd kun je zonder problemen bijv. een basic beton look BBL gebruiken. Het blijft  belangrijk om ook hiervoor een vakman in te huren die weet welk stappenplan hij moet nemen om tot een perfect eind resultaat te komen.

Voor meer info of vrijblijvend een offerte ontvangen neem contact met ons op!

Copyright © 2018 Stucfinder. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Policy & Disclaimer