Stucwerk op elke ondergrond?

Ondergrond, de basis

Kan decoratief stucwerk op elke ondergrond? Een goede ondergrond is essentieel om mooi vakwerk af te leveren. De ondergrond voor decoratief stucwerk kan uit verschillende materialen bestaan. Dit kan zijn gipsplaat, hout, tegels en zelfs metaal of kunststof. Omdat iedere ondergrond zijn specifieke kenmerken heeft zijn er verschillende manieren van voorbehandelen.

Over het algemeen kan je stellen dat hoe grover de afwerklaag hoe ruwer de ondergrond mag zijn. Dit om een perfecte hechting te krijgen. Decoratief stucwerk kan daarom op iedere ondergrond. 

Voor decoratieve wandafwerking zijn wel speciale reinigingsmiddelen aanbevolen. Klik hier voor meer informatie.

Gipsplaat

Wanneer je een gipsplaten ondergrond hebt, zie je vaak de naden die gerepareerd/bijgewerkt zijn. Deze naden schijnen door of geven een lichte verdikking. In dat geval is een goed voorstrijkmiddel zeer belangrijk. Het verschil in zuiging (de zuigkracht van een gipswand kan zeer variabel zijn) geeft vaak dat kleurverschil waardoor je precies de naden ziet. Onze specialisten hebben de materialen in huis die perfecte dekking mogelijk maken. 

Op de foto zie je de gipsplaten op het schuine plafond, de wand en de toiletopbouw. Het resultaat is een watervaste en oersterke betonlook.

Hout

Stucen op hout is mogelijk. Hout moet echter wel op een speciale manier worden voorgelijmd worden. Een kleine korrel in deze voorlijm zorgt voor een optimale hechting. Het stucen en decoratief afwerken van allerlei houten objecten is nu helemaal hot. Hout stucen met betonlook of roest maakt van je oude houten tafel een kunstwerk.

Op de foto een voorbeeld van een houten hotelbar, in crocodilreliëf afgewerkt. Sturen op hout is, met de juiste voorbehandeling, dus uitstekend te realiseren.

Croclook bar

Tegels

De technieken op gebied van chemische hechting zijn zo ver gevorderd dat het tegenwoordig mogelijk is om rechtstreeks over tegels heen te stucen, zelfs in badkamers en keukens. Voorlijmen is hierbij een must wanneer de stukadoor gaat werken met een goede pleister (stucmateriaal) die het vermogen heeft de voegen op te vullen en tevens een hechtlaag aan te brengen op de tegel. Nadat er goed is voorgelijmd kun je zonder problemen bijv. een basic beton look BBL gebruiken. Het blijft  belangrijk om ook hiervoor een vakman in te huren die weet welk stappenplan hij moet nemen om tot een perfect eind resultaat te komen.

Badkamer betonlook over tegels

Metaal en kusnstof

Decoratief stucwerk houdt niet op bij muren, wanden en vloeren. Door de enorme ontwikkeling van de materialen zijn er geen grenzen meer. Je kunt alle oppervlakken tegenwoordig in een nieuw jasje steken. Op de foto kun je zien hoe een ‘gewone’ koelkast ineens een stoer en apart uiterlijk heeft gekregen. Roestlook is nu een trend die een vintage en spectaculaire look geeft aan je spullen

Koelkast roestlook

Voor meer info of vrijblijvend een offerte ontvangen neem contact met ons op!

Copyright © 2018 Stucfinder. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Policy & Disclaimer